Et site med kursusmaterialer, der bruges i forbindelse med undervisning i forskellige it relaterede emnerEn skøn grafik du kan nyde mens der undervises.
   

Send spørgsmål eller kommentar til Thor - klik her: Send en kommentar til Thor - omkring undervisning eller kursus  Søg i kursusmaterialerne. Kan bruges i forbindelse med undervisningen eller efter kurset  Til forsiden af kursusmaterialer.dk 

 

I gang med .NET / Velkommen / Intro


ASP.NET fjernundervisningskursus

- Vil du gerne på kursus NU?

- Vil du gerne lære i dit eget tempo?

- Har du ikke tid til at tage på kursus ude i byen?

Så køb et kursus i ASP.NET som fjernundervisning på www.it-fjernundervisning.dk


I gang med .NET

Denne lille tekst er tænkt som en guide til hvordan man kommer i gang med at udvikle i .NET og hvilke kurser det kan være hensigtsmæssigt at tage i den forbindelse. Har du spørgsmål eller kommentarer må du endelig sende dem til mig!

De store spørgsmål

Der er et par spørgsmål man skal have fundet svar på før man kan komme i gang

  1. Hvad skal du udvikle til (web, webservice, windows, office)?
  2. Hvilket udviklingsværktøj vil du bruge?
  3. Hvilket programmeringssprog vil du bruge?
  4. Hvilke kurser skal/kan du så tage?

1. Hvad skal du udvikle til?

.NET er, som du måske allerede ved, et fælles fundament (framework) der kan bruges til at udvikle løsninger til Web (Internet og Intranet) herunder også web-services, Windows og faktisk også Office 2003. Svaret på dette spørgsmål er ofte styret af ydre krav, men vil du bare gerne i gang med .NET vil jeg nok anbefale at starte med web udvikling.

 

2. Hvilket udviklingsværktøj vil du bruge?

Har du valgt at udvikle til web er der flere mulige valg af udviklingsværktøjer:

  1. WebMatrix fra Microsoft. WebMatrix er et gratis produkt og er derfor "godt til prisen" men ellers savner det mange af de funktioner de mere avancerede værktøjer har.
  2. DreamWeaver MX kan også bruges til web udviklining med .NET. DreamWeaver koster lidt mere end WebMatrix og er stærk på HTML delen af web-udviklingen men savner også mange af de funktioner de avancerede værktøjer tilbyder.
  3. Visual Studio .NET er Microsofts store udviklingsværktøj - et sejt program, der kan bruges til både web, web-service, windows og office udvikling. Man skal klart vælge Visual Studio .NET, hvis man skal arbejde professionelt med .NET udvikling, men vil man bare i gang kan de andre værktøjer være en overvejelse værd også.

Skal du udvikle til Windows eller Office er der mig bekendt ikke andet at gøre end at vælge Visual Studio .NET.

 

3. Hvilket programmeringssprog vil du bruge?

.NET tilbyder at man kan programmere i en LANG række programmeringssprog, men fokus er primært på de to sprog Visual Basic .NET eller VB.NET og Visual C# (C-sharp) .NET. De to programmeringssprog minder meget om hinanden og det er forholdsvis enkelt at skifte fra det ene sprog til det andet. C# er de professionelles valg, men har du ikke store ambitioner vil jeg anbefale, at du starter med VB.NET. Der er mig bekendt ingen tekniske eller hastighedsmæssige forskelle, der gør, at man skal vælge det ene sprog frem for det andet.

 

4. Hvilke kurser kan/skal du så tage?

Web udvikling
Skal du udvikle til web skal du gå efter ASP.NET kurser. Hvis det kursus du finder er specifikt på programmeringssprog skal du naturligvis vælge det, der modsvarer dit valg af programmeringssprog, men mange kurser er fælles for C# og VB.NET - og det fungerer meget fint, da de to programmeringssprog minder meget om hinanden.

Hvis du ikke specifikt er interesseret i en certificering vil jeg anbefale at undgå certificerings kurserne - der er for mange emner på et certificeringskursus der ikke er relevante for "almindelig" web udvikling.

 

Web-service udvikling
Jeg vil anbefale dig først at lære at udvikle til web før du kaster dig ud i web-service udvikling. Også her gælder bemærkningerne om programmeringssprog og certificerings kurser.

 

Windows udvikling
Ja, her skal du finde kurser, der handler om .NET udvikling til Windows. Nogle steder hedder det også Windows forms udvikling. Der findes kurser der er specifikke på programmeringssprog og er det tilfældet skal du naturligvis vælge det kursus, der modsvarer dit valg af programmeringssprog, men ellers er der ingen problemer i at tage et kursus hvor begge programmeringssprog er repræsenteret.

Hvis du ikke specifikt er interesseret i en certificering vil jeg anbefale at undgå certificerings kurserne - der er for mange emner på et certificeringskursus der ikke er relevante for "almindelig" windows udvikling.

 

Office udvikling
Jeg har endnu ikke set kurser, der handler om Office udvikling med Visual Studio .NET, men det skal nok komme.

 

Rene sprogkurser
Der er nogle kursusudbydere, der tilbyder "rene" kurser i VB.NET eller C#, men det mener jeg er en misforståelse! - jeg mener man bør lære programmeringssproget i relation til de opgaver man skal løse med sproget (web, web-services, windows eller office).


.
   
Spacer Spacer Spacer Spacer